Блогун - погляд оптимізатора на цей сервіс. Частина №1

Блоггере,  Блогун - цікавий і хороший спосіб заробітку на власному блозі.

Блогун - погляд оптимізатора на цей сервіс

Блукаючи густою павутиною російських та російськомовних блогів SEO-тематики у пошуках нових тем, цікавинок та способів відображення кнопки “$$$$” я знайшов корпоративний блог однієї SEO-компанії, яка пише про свій досвід використання цієї системи для пошукової оптимізації та розкрутки сайтів своїх клієнтів, а також і власних проектів та збільшення кількості посилань на їх сайти.

Мені, як людині, яка теж використовує Блогун як систему для заробітку в інтернеті , цікавий погляд людей, які виступають замовниками постових посилань на власні продукти розкрутки тому я розміщу на свому блозі власні переклади найцікавіших постулатів їхньої статті.(і Вам рекомендую зареєструватись в Блогуні - ось посилання - http://blogun.ru/?r=19276 - і не треба боятися ставати чиїмось рефералами, адже у разі питань вам буде до кого звернутися як за порадою, так і підтримкою!)

Магічна словосполучення “комплексне просування і розкрутка сайту”, окрім всього іншого (мається на увазі внутрішня оптимізація сайту), передбачає, що для формування маси посилань на сайт, SEO-оптимізатор (спеціаліст з розкрутки сайтів) задіює якомога більшу кількість засобів (для отримання результату всі способи хороші, але якщо вони нечесні і суперечать принципам пошукових систем - говорю про відкритий спам все і всіх - то на цьому нікуди далі аніж бан не приїдеш ). Звичайно, найбільш популярним способом здобуття великої кількості заслань були і залишаються  біржі посилань - Sape і XAP, але ними справа не вичерпується. Зокрема, отримати досить багато беклінков за короткий час і відносно прийнятну ціну можна за допомогою бірж по розміщенню посилань в блогах. Найбільш популярним сервісом, що надає подібну послугу, в даний час є Блогун.

Автори Блогуна, як нам здається, свого часу надихнулися успіхом Sape і вирішили зробити подібний сервіс для власників багаточисельних безкоштовних блогів, що розміщуються на платформах Livejournal, Li.ru, Mail.ru, Blogspot і подібних до них. Такі щоденники не можна додати в звичайні біржі, оскільки їх власники не мають доступу до коду сайту і не можуть, відповідно, розмістити на ньому спеціальний скрипт.  Зате ніхто не обмежує авторів “живих журналів” у формуванні контенту, в якому вони можуть розміщувати посилання на які завгодно сайти. Творці Blogun.ru просто надали блоггерам можливість заробляти на розміщенні таких посилань. А оптимізатори, у свою чергу, отримали ще одне джерело посилань.

Попереднє знайомство з можливостями системи залишало хороші враження. Ще б пак, передбачалося, що за відносно невеликі суми оптимізатори зможуть розміщувати статті і посилання в популярних блогах, за рахунок чого отримувати трафік і вплив на пошукову видачу. Вважалося (і вважається понині), що пошукові системи, як Яндекс так і Google, дуже сприятливо відносяться до блогів і збільшують значення посилань з таких сайтів.

Нам це теж сподобалося і ми витратили певну кількість засобів і часу для покупки деякої кількості оглядів і посилань в Блогуні, а після спробували оцінити ефективність сервісу і зручність роботи з ним. Свої враження спробуємо описати, послідовно загостривши увагу на деяких пунктах.

Другу частину перекладу опублікую найближчим часом, оскільки зараз мушу готуватись до екзамену в оффлайн-університеті (диплом таки потрібний). У будь-якому випадку, якщо хочете почитати в оригіналі - Стаття про те, как оптимизаторы используют блогун - замітки спеціалістів російської SEO-компанії AllGN.