Як прикрутити свій домен до Gmail?

Як прикрутити свій домен до Gmail

Ось таку рекламну візитну картку витягнув сьогодні з поштової скриньки.  ”Жовта - якісь таксисти мабуть знову” - промайнула думка в голові, але ні - рекламують курси вивчення іноземних мов. Нічого особливого, але набите око відразу ж шукає щось специфічне - www та @. Пошта на Gmail-і, зручна звісно, але для будь-якого корпоративного бізнесу це непристижно: варто би було мати поштову скриньку на власному домені - наприклад mail@ihlviv.com. Щоб це зробити, звісно ж треба мати власний домен 2-го чи 3-го рівня, який вже розміщений на хостингу та треба мати доступ до DNS-записів.  Почали! (”Медсестро, скальпель!” :) )

  • Реєстрація для доступу до Служб Google (http://www.google.com/a/cpanel/domain/new?hl=uk) - Вибираємо наш існуючий домен
  • Коли реєстрацію завершено, треба створити адміністраторський аккаунт (admin@домен.зона). З цього аккаунту контролюється вся пошта (створення/видалення нових скриньок)
  • Заходимо в розділ «Налаштування служби» -> «Налаштування електронної пошти», далі «Змінити записи МХ». Право власності на домен вже підтверджено (гуглофайл на хостинг завантажено, щоб не бавитись зі зміною Cname ), тому черга за зміною MX-записів домену на сайті хостера. Вставляємо ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10 замість існуючих. Тиснемо  «Я виконав ці дії».
  • Ідемо назад в панель налаштувань сервісу - бачимо «Електронна пошта - Виконується оновлення…».  Як правило ця вся перевірка проходить за хвилину (і без затримок на пару годин)
  • Залишається остання річ - сторінка входу на пошту : стандартно це http://mail.google.com/a/мійдомен.зона. Але є і альтернатива - наприклад можна налаштувати собі mail.мійдомен.зона. Для цього ліземо в «Електронна пошта» - «Веб-адреса» -  «Змінити URL». Вибравши другий пункт, вводимо туди mail і тиснемо «Далі». Щоб пошта працювала у такому режимі треба додати нову CNAME зону для домену. Робимо це і тепер мусимо трохи почекати щоб воно все запрацювало.
  • Enjoy Google Services :)

Хлопці з SiteImage (com.ua), які розробляли сайт цій агенції, могли б його зробити зручнішим… (Ненавиджу флеш-заставки замість головної сторінки + Добро пожаловать на главную страницу)


В навушниках Крихітка Цахес (Каша Сальцова/Саша Кольцова)
Каша Сальцова
В мене є мен
I вiн мене має право
Спитати список iмен
З якими я маю справи
Я всi називаю
Твоє забуваю навмисно
Бо в мене є мен
I я в нього, звiсно…

Шаленію від її вокалу :)


P.S. Вернісаж-не-Вернісаж, а купить картину, для того щоб повісити на стіну, можна. Турецький серіал Куртлар Вадиси, хоча єдиний турецький фільм який я дивився останнім часом - це “Долина вовків” про Ірак та курдів.

Кілька думок про цей запис

ELECTRIC Вересень 8th, 2009 at 8:24 pm

Привіт. А ти міг би допомогти мені налаштувати мій домен?:)))
Бо щось для мене ті днс і хости то ціла загадкова країна :)

Олег Вересень 11th, 2009 at 12:22 am

Добридень Тарасе (вибачай за нешвидку відповідь)

Оця штукенція _www.russiancpanel.com/dnscheck.php?domain=electric.org.ua показала щось дивне мені, тому поліз я на Hostmaster і зрозумів що в тебе використовуються безплатні DNS-сервери від secondary.net.ua (а чи дають вони змогу редагувати MX-записи домену не знаю - думаю що ні)
Такий подарунок тобі на день народження, як поштову скриньку виду taras@electric.org.ua можна буде дати лиш при переїзді на інший хостинг, який дасть можливість керувати тими всіма записами

ELECTRIC Вересень 11th, 2009 at 7:44 am

Дякую за інформацію. Використовую я платний хостинг. Уявляєш. Зараз зясую чого мені так все налаштували.

vitvirtual Жовтень 5th, 2009 at 6:37 pm

Блин, ничего не понятно, но видно что блог дельный, во всяком случае для моих требований к размещению рекламы он подходит!

Олег Жовтень 6th, 2009 at 3:46 pm

Виталий, я не думаю что он у меня очень интересный (вообще-то более личный), но реклама так реклама :)

P.S. Впервые встретил новый для себя метатег у Вас на блоге -
META NAME=”webmoney.attestation.label” CONTENT=”webmoney attestation label#B005606C-6F85-456D-8E50-896AA635B4B8″ -пойду гуглить о нем

vitvirtual Жовтень 7th, 2009 at 8:26 am

Олег, web money attestation был нужен , когда я планировал встроить в блог небольшой интернет-магазин с электронными товарами, но потом я отказался от этой затеи, а тег забыл стереть :)

Не тримайте свою думку при собі

Your comment


Amcaptcha &mdash захист від спаму у Wordpress