Свято було вчора або коли Мєндєлєєв описав “вотку”?
Вчора, після того як прийшло усвідомлення, що наступили вихідні, було вирішено зібратися з коллєгами на пивце…
Пивце закінчилося медовухою в “Криївці” в 2-ій ночі.
Так-так, шукайте в Гуглі репортаж ОРТ ” о легендарном львовском ресторане «Криївка» - «Во Львове открылось нацистское кафе. На стенах развешаны портреты нацистов»…” - і тепер там можна постріляти по Лєніну (потрапи в медаль з 3-х разів і отримай всю обойму для Томпсона), Сталіну в профіль і морду та по свічці, яку треба загасити з 5 пострілів. (Ага, другу дали відзнаку соколиного ока - нашивку з левом - снайпер однак)
Ідеологія тут ні до чого, але виявляється, але такий ресурс як calend.ru стверджує, що сьогодні Дєнь ражденія русссской воткі. І винайшов її той самий Мєндєлеєв, якому під час хорошого сну (білочка з горішками? до чортиків мабуть доекспериментувався зі спиртом =)) ) приснилась періодична таблиця хімічних елементів імені його самого. (ЗИ - уявляю як би посвяткували два чувачка, які вирішили миллион на двоих капусти нарубати.)
31 января 1865 года в Петербурге Дмитрий Менделеев защитил свою знаменитую докторскую диссертацию – «О соединении спирта с водою». Оригинальный текст и сегодня хранится в музее знаменитого химика - в Петербургском государственном университете. На самом деле Менделеев, конечно же, водку не изобретал, она появилась задолго до него.
По одним данным, белое хлебное вино привезли в
РоссиюМасковию из Скандинавии в 16 веке. По другим, - на 100 лет раньше, из Генуи. Кстати, крепость водки в єтой стране никогда не была догмой. Традиционно, выпускали разные сорта - 38, 45 и даже 56 градусов.
Есть мнение, что на самом деле Менделеев считал идеальной крепостью водки 38 градусов, но это число округлили до 40 - так было проще рассчитывать налог на алкоголь.
Пам’ятай! 150 грамм более чем достаточно. Д.И. Менделеев