Про французьке місто, ЄС та пошуковики

Про французьке місто, ЄС та пошуковикиВлада французького міста Є (Eu) хоче перейменувати місто через те, що пошукові системи погано знаходять туристичну інформацію про нього

Якщо набрати  наприклад в Google назву міста “Eu”, то переважна більшість знайдених заслань відноситимуться або до сайтів про ЄС (домен “eu”), або до сторінок, на яких міститься дієприкметник минулого часу французького дієслова “мати” (avoir).

Тому потенційним туристам складно знайти в інтернеті інформацію про старовинне місто Є на півночі Франції, на сході Верхньої Нормандії. Тим часом, в місті Є чимало історичних пам’яток, які могли б зацікавити туристів. Наприклад, є місця, пов’язані з Жанною д’Арк.

Мер міста Марі-Франсуаза Гауйе вважає, що у неї є два варіанти дій: або платити пошуковим системам Yahoo і Google за просування міста в топ за запитом “Eu” (повна журналістська маячня - мабуть мається на увазі контекстна реклама), або поміняти назву містечка. “Друге рішення найбільш доцільне. Зараз інтернет вельми актуальний, і ми теж маємо бути актуальними”, - пояснила мер.

Гауйе вже обдумала варіанти нових назв: “Місто Є”, “Шато Є”, “Є в Нормандії”. За її словами, найближчим часом буде організований референдум, в якому зможуть взяти участь вісім тисяч жителів міста. Якщо на референдумі буде прийнято рішення про перейменування міста Є, то воно набере чинності лише після процедури схвалення парламентом і урядом Франції, на що може піти близько п’яти років.

P.S. Хотів антивирус купить, але передумав - тріал і так на місць піде. Сайти, де пропонують вакансии - ось хто зараз отримує шалений трафік. Можна заказать ремонт ванной комнаты і обладнати її під єгипетський пейзаж, якщо нема часу туди зїздити.