Чому я люблю Інтернет? Власні думки про інтернет-залежність

За що можна любити інтернет? Чи можна взагалі любити щось наче навіть нематеріальне, бо його ж не можна взяти в руки як ручку?

Не варто напрягатися над такими штуками, але інтернет кардинально змінив долю людства. Я люблю інтернет тому:

  • він є універсальним засобом спілкування. З багатьма друзями я підтримую контакти виключно через інтернет-спілкування - Міранда (ICQ), соціальні мережі та в майбутньому (дуже близькому) буде Skype (як тільки камеру куплю). Ставлю спілкування на перше місце тому, що людина - істота суспільна/соціальна (Аристотель здається), отже вона повинна завжди відчувати себе частинкою чогось глобального і не повинна бути самотньою. Тему цю далі розвивати не буду - всім і так зрозуміло, що йдеться про бла-бла-бла конфлікт поколінь - батьки-діти, відчуженість людини в нашому урбанізованому світі і тд і тп.
  • також для мене інтернет - місце де можна і треба заробляти гроші якщо звісно ж є голова на плечах :) . Як заробити знаємо і пізнаємо нові способи заробітку в інтернеті у фоновому режимі :)
  • на третьому місці для мене є інформаційна складова мережі, адже Хто володіє інформацією, той володіє світом. Я принципово відключив історію пошуку в Гуглі, бо якось стурбований своєю конфіденційністю (то не ФОБІЯ!!!), але часто знаходжу таку інформацію, до якої іншим наче й діл нема, але вони в онлайні є. Наприклад шукав свою вулицю+Львів і знаходив ну зовсім цікаві речі :
    • міліцейські звіти про наркопритони
    • ціни на земельні ділянки
    • те, як мою вулицю перейменували німці в 1941 році і що на ній в 18 столітті був невеликий жіночий монастир (і садівник у них точно мав бути).
    • скільки коштує наш магазин - $225.000 - причому ніхто не знає що його продають!

    Пошук рефератів, роботи, порно і музики - фактично головні і найчисельніші, а отже найприбутковіші сфери ринку (думай головою, головою :) ) . Також інтернет - це джерело різнопланової і різнобічної політичної інформації, на основі якої можна аналізувати все і робити власні висновки. Я читаю завжди Obkom.net.ua - ну просто пре їх виклад новин :)

Таким чином, Інтернет для мене - це поєднання тьох китів - Спілкування, Інформація і Гроші.

Поруч з цим хорошим все-таки є така штука як залежність від інтернету, або точніше - залежність від інтернет-спілкування чи онлайн-ігор. Я буду критично описувати і себе у цьому плані, бо сам залежний в певній мірі. Отож, від чого я залежний (або був)?

  • Соціальні мережі - дві і більше не треба. Як часто я їх відвідую? До 12 заходів на їх сайти (vkontakte.ru і connect.ua) за добу це точно. Але одна справа заходити і перевіряти чи там хтось-щось не сталось (не раз у 3 секунди :) ), а інша - сидіти там цілодобово.
  • ICQ - включив Міранду і готово цілодобово - в мене іноді комп не відпочиває по пару днів, бо завжди щось-десь качається. Дратує, коли неодноразово бачиш одну і ту ж саму дівчинку в списку онлайн пів 4-ої ноч (зустрічне питання - що я сам роблю в такий час? Лежу в ліжечку і додивляюсь свіжозавантажений фільм - не обов’язково новий, часто дивлюсь класику)
  • Залежність від онлайн-ігор. Так, мене десь більше року тому підсадили на Бійцівський клуб - combats.ru - у мене там герой 7 левел, причому крутіший за героїв моїх друзів, які мене і підсадили мля на це. Час від часу ще можу зайти і побавитись ним. Також бавлюсь в мережі Counter-Strike - задовбали румуни бля, які кікають через українську айпі-адресу.

Ось так - іноді замість того щоб зробити корисну штуку, реалізувати ще одну бізнес-сапо-ідею, на хвилинку кудись пірнаєш у світ соціальних мереж чи ігор і кінець всій роботі. Я намагаюсь обмежувати свою інтернет - присутність (реальність - відсутність) до 6-8 активних годин сидіння за монітором - трохи зранку, іноді в обід і найбільше ввечері і вночі (я сова). Здається все написав - навіть середній палець право руки почав боліти блін… Борітеся - поборете.

Кілька думок про цей запис

Бло Серпень 6th, 2008 at 12:55 pm

Да, по себе знаю - интернет это зависимость несмотря на все деньги…

Не тримайте свою думку при собі

Your comment


Amcaptcha &mdash захист від спаму у Wordpress